Bent u RI&E plichtig?

Risico-Inventarisatie en Evaluatie

Bent u RI&E plichtig?

RI&E

Sinds 1 januari 1994 is voor alle werkgevers een risico-inventarisatie & evaluatie verplicht (RI&E). Waarschijnlijk dus ook voor u of uw werkgever. De RI&E vormt de basis van een goed en veilig arbeidsomstandighedenbeleid. Om risico’s te verkleinen is het belangrijk om te weten waar deze veiligheids- en gezondheidsrisico’s liggen.  Daarna kun je beoordelen hoe groot of hoe ernstig die risico’s zijn en wat je er aan kunt doen om deze risico’s te verkleinen.

Een belangrijk onderdeel van een RI&E is het bedrijfsnoodplan. Dit bent u verplicht te hebben indien uw gebouw voorzien is van een ontruimingsinstallatie, volgens Bouwbesluit 2012. Ook vanuit de ARBO wetgeving bent u verplicht zorg te dragen voor een veilige werkomgeving voor uw personeel en eventuele bezoekers.

Wij kunnen u helpen met het maken van Veiligheidstekeningen, Ontruimingstekeningen, Vluchtrouteplattegronden en Gebruiksmeldingstekeningen.

Natuurlijk kunnen we ook gebouwen van binnen scannen en bijvoorbeeld  installaties en leidingen  herkennen en omzetten naar CAD-data. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in een  gescande virtuele omgeving een nieuwe machine te plaatsen waarbij de exacte plaatsen kunt maatvoeren voor het plaatsen. Je plaats als het ware de nieuw ontwikkelde machine al in de ruimte en kunt zien waar je problemen kunt gaan krijgen met het plaatsen. Deze manier van werken is absoluut nauwkeurig en snel. De data is voor iedereen te raadplegen. Iedereen die meewerkt in een multidisciplinair project kan de data voor maatvoering raadplegen. Niet iedereen hoeft op locatie te gaan meten en iedereen heeft dezelfde informatie. Meer informatie over 3D scannen? Neem contact met ons op

 

Hoe gaat e.e.a. in zijn werk?

Het makkelijkst is het als er al bouwkundige tekeningen gemaakt en beschikbaar zijn. Die kunt u ons toesturen. Wij kunnen dan beoordelen hoeveel veiligheidstekeningen en plattegronden nodig zijn. (Volgens de NEN ISO 7010 moeten de tekeningen per bouwlaag gemaakt worden, en eventuele bouwdelen mogen maximaal schaal 1:250 op een A3 formaat zijn. Daarom kan het noodzakelijk zijn meerdere gebouwdelen per bouwlaag te maken).

Uiteraard zijn er veel gradaties qua complexiteit van de op te nemen gegevens. Een laboratorium is meer werk dan een opslagloods van 1.000 m2. Daarom kan het zich lonen om zelf de benodigde gegevens aan te leveren. Wij sturen u eerst een offerte met een omschrijving van de werkzaamheden en de aantallen veiligheids-, ontruimingstekeningen en vluchtrouteplattegronden. Bij opdracht sturen wij u de “schone” huisvestingstekeningen en een schouwkaart. Hierop staan alle pictogrammen met omschrijving. De nummers die er bij vermeld staan plaats u op de tekening. Deze informatie stuurt u op via de mail, en wij kunnen voor u aan de slag! De veiligheidstekeningen sturen we op via de mail, en de plattegronden worden, indien afgesproken, ingelijst bij u afgeleverd. In de definitieve afwerking hebben we diverse varianten;

  • Digitaal in PDF
  • Geprint op 200gram papier en voorzien van een aluminium kliklijst.
  • Geprint op 3mm forex en voorzien van een aluminium backloaderlijst.
  • Geprint op 5mm Acrylaatplaat met RSV afstandbusjes.
  • Andere wensen zijn bespreekbaar.

Wij kunnen ons voorstellen dat het te complex voor u is, of niet past binnen de dagelijkse werkzaamheden om de inventarisatie of schouw zelf te doen. Onze consultants komen dan graag bij u langs. Zijn er van uw pand geen digitale tekeningen beschikbaar? Geen nood! Wij meten het voor u in en maken er een digitale plattegrond van. Niet alleen te gebruiken als onderlegger voor de veiligheidstekeningen, maar ook voor het intekenen van technische installaties.