3D Scanner

3D Scanner

Een 3D scanner gebruikt lasers om de vorm en afmeting van een object vast te leggen om zo een digitaal 3D-model te creëren. 3D scannen kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden zoals 3D printen of CAD-modellering.

De Wit CAD kan op locatie een gebouw of omgeving inscannen en een pointcloud importeren in onze 3D software. De gescande data is dan voor ons de virtuele wereld waarin we op absolute maatvoering kunnen gaan werken.

Wat is het voordeel van een 3D scanner?

Met onze 3D scanner kunnen we ook gebouwen van binnen scannen en bijvoorbeeld  installaties en leidingen  herkennen en omzetten naar CAD-data. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in een  gescande virtuele omgeving een nieuwe machine te plaatsen waarbij de exacte plaatsen kunt maatvoeren voor het plaatsen. Je plaats als het ware de nieuw ontwikkelde machine al in de ruimte en kunt zien waar je problemen kunt gaan krijgen met het plaatsen. Een 3D scanner is dat het de mogelijkheid biedt om een zeer nauwkeurige weergave van objecten vast te leggen. Ingewikkelde ontwerpen en complexe vormen kunnen door 3D scannen precies na worden geproduceerd. Een 3D scanner biedt veelzijdigheid en kan dus voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

3D scanners worden naast praktische toepassingen ook gebruikt door creatievelingen zoals designers en kunstenaars. 3D scannen maakt het mogelijk om gedetailleerde modellen te maken die met traditionele productiemethoden onmogelijk te maken zijn.

Is het gebruik van een 3D scanner wel nauwkeurig?

Deze manier van werken is absoluut nauwkeurig en snel. De data is voor iedereen te raadplegen. Iedereen die meewerkt in een multidisciplinair project kan de data voor maatvoering raadplegen. Niet iedereen hoeft op locatie te gaan meten en iedereen heeft dezelfde informatie.

Of het nu gaat over het 3D scannen in een gebouw, ruimte of omgeving, de Wit CAD tekenbureau helpt je graag verder. Neem gerust contact met ons op.