3D Printen

3D Printen

Bij het ontwerpen in 3D is het soms handig om een 3D print te maken van het ontwerp. De look and feel van een product kan zorgen voor veranderingen in het ontwerp. Het geeft net wat meer weer dan een 3D of 2D tekeningen. De Wit CAD maakt ook producten in kleine oplagen. Een mooi voorbeeld van deze toepassing is een aantal producten die we ontworpen en geprint hebben voor Green Ex.

Wat is 3D printen?

Een 3D printer kan driedimensionale objecten produceren op basis van digitale bouwtekeningen. Een 3D printer bouwt deze objecten laag voor laag na. Er zijn 3D printers die diverse materialen kunnen printen zoals plastic, keramiek en metaal.

3D printen maakt het mogelijk om fysieke objecten te creëren vanuit digitale ontwerpen. Ingewikkelde en complexe vormen kunnen zo tot leven worden gebracht. 3D printen wordt in diverse sectoren gebruikt zoals in de architectuur en gezondheidszorg.

Waarom zou ik kiezen voor 3D printen?

3D printen is duurzaam. Producten kunnen makkelijk worden gereproduceerd waardoor het niet nodig is om een grote voorraad in te slaan. Tijdens 3D printen ontstaat er nauwelijks afval omdat er nooit meer geprint wordt dan nodig is.

Ook is het voordeel van 3D printen dat het met 3D printen mogelijk is om unieke, op maat gemaakte producten te maken. Hierdoor wordt het mogelijk voor bedrijven om unieke producten te produceren zonder gereedschap aan te schaffen. 3D printen is  geschikt voor bedrijven die nieuwe producten willen ontwerpen en deze uit willen proberen zonder extreem hoge kosten. 3D printen kan ook worden gebruikt om kunst te creëren. Met 3D printen kunnen kunstenaars hun creaties tot leven brengen.

Of het nu gaat over het 3D printen van een nieuw product of een kunstwerk, de Wit CAD tekenbureau helpt je graag verder. Neem gerust contact met ons op.